tiistai 22. joulukuuta 2015

Sara ylittää esteet

Asta Ikosen kirjoja en ollut lukenut ennen tätä kirjaa, ja yllätys oli kyllä mieluinen! Kirjoitusvirheitä en huomannut kovinkaan paljoa, ja kielioppiasiat olivat muutenkin kunnossa. Asta Ikosen kirjoja voisin lukea jatkossakin, katsotaan, että mitä saan kahmittua käsiini kirjastosta...


Kirja kertoo siis kolmetoistavuotiaasta Sarasta ja hänen kaveristaan, jotka lähtevät pitkään odotetulle hevosleirille. Paikan päällä kaikki vaikuttaa aluksi rauhalliselta, mutta ilkeän Camillan takia leiri uhkaa Saran kohdalta läsähtää kuin pannukakku. Sara en kuitenkaan luovuta, vaan jatkaa leiriä normaalisti  Camillan ilkeistä tempuista huolimatta. Camilla aiheuttaa harmeja myös eräälle tallilla vierailevalle, ratsastuksesta haaveilevalle pikkupojalle, ja onnistuukin karkottamaan tämän tallilta. Lutviutuvatko asiat ajan myötä, vai paheneeko tilanne entisestään?

Kirjan alku on kyllä kieltämättä aikas tylsä, mutta kirjan edetessä toimintaakin ilmestyy hiukan mukaan. Kirja on kuitenkin loppujen lopuksi hiukan tylsähkö, vaikka kaikkea tapahtuukin aika ajoin. Tapahtumat voisivat periaatteessa tapahtua ihan oikeallakin hevosleirillä, ehkä juuri se tekee kirjasta tylsähkön. Jos kirjaan laitettaisiin mukaan jotain hiukan erilaisempaa, katoisi tämä pienikin tylsyys, ja kirja lähentelisi huippua. Ja kuten tuossa aikaisemmin mainitsin, ei kirjoitusvirheitä ainakaan paljoa ole, ei ainakaan niin paljon, että se haittaisi lukemista.

Kaiken kaikkiaan pidän Asta Ikosen kirjoitustyylistä, ja voisinkin jatkossa lukea lisää hänen kirjojaan, jos löydän niitä kirjastosta.

Lisätietoja kirjasta:
Kirjan nimi: Sara ylittää esteet
Kirjailija: Asta Ikonen
Kustantamo, kirjakauppa: Reuna
198 sivua

Kirjaa suosittelen hevosihmisille, varsinkin lapsille ja nuorille, jotka haaveilevat kenties hevosleiristä. Kirja käy myös leirilukemiseksi, sopii teemaan. Tuskin näin kellekään leirillä tapahtuisi, mutta koskaan ei voi tietää... Jos haluat tietää kirjasta lisää, etsi se käteesi kirjastosta tai kirjakaupasta, ja ala lukea!

2 kommenttia: