perjantai 25. joulukuuta 2015

Piraatit

Vieläkin jatkan uusien kirjailijoiden parissa, nimittäin Ilkka Remeksen. Äitini lainasi tämän kirjan minulle kirjastostaan, tai, suurimman osan Ilkka Remeksen tuotannosta. Hän oli lukenut Ilkan aikuisille suunnattuja kirjoja, ja pitänyt niistä, joten hän lainasi saman kirjailijan kirjoja minulle. Olen kyllä kiitollinen! Ilkka Remeksen kirjoitustyyli on todella hyvä, eikä kirjoista puutu toimintaa, koko ajan tapahtuu jotain, mikä estää laskemasta kirjaa käsistään! Kun kirja loppui, olin todella pettynyt sen loppumisesta! Toiminta kirjassa alkaa ensimmäisestä lauseesta, ja loppuu viimeiseen, eikä se pysähdy hetkeksikään!


Kirja kertoo 14- vuotiaasta Aarosta, joka lähtee palauttamaan matkustajan hukkaamaa matkalaukkua loistoristeilijälle. Kun laiva on jo lähtenyt liikkeelle, Aaro huomaa liian myöhään astuneensa laivaan, jonka matkustajina (vankeina) ovat n. 1053 rikasta matkustajaa, viisi raskaasti aseistettua kaapparia ja Aaro, Kahdella kaappareista on kaukolaukaisin, jolla he voivat räjäyttää laivan taivaan tuuliin sekunnissa. Matkustajilla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin totella kaappareita. Tietokoneen ja pelien äärestä tosielämän vaaratilanteisiin tempaistu Aaro joutuu toteamaan, että Game Over meinaa saada liian todellisen merkityksen. Selviääkö kaikki, vai onko kaikki toivo jo menetetty?

Tässä kirjassa ihailen 14- vuotiaan Aaron neuvokkuutta, ja kylmäpäisyyttä vaarallisissa tilanteissa. Hän ei anna pelolle valtaa, vaan miettii ratkaisuja hankaliin tilanteisiin. Joutuessaan panttivangiksi Aaro keksii keinon kiristää kaappareita, ja pelastaa itsensä pinteestä. Kirjasta on todella vaikea keksiä mitään negatiivistä palautetta, koska kirja on kirjoitettu niin hyvin, että samanlaisesta kirjoitustaidosta voi vain haaveilla. Kirjaa lukiessa uppouduin kokonaan kirjan maailmaan, ja melkein tunsin olevani Aaro, joka keksii ratkaisut vaikeisiinkin tilanteisiin.

Ilkka Remes on tällä hetkellä ehdottomasti yksi lempikirjailijoistani, ja arvosteluita muista hänen kirjoistaan pääsette lukemaan täältä jatkossakin! Kirjan jatkuva toiminta salpaa hengen, ja pakottaa lukemaan kirjaa. Voin vain haaveilla tästä kirjoitustaidosta, mikä Ilkka Remeksellä on, kuten olen jo sanonutkin!

Lisätietoja kirjasta:
Kirja: Piraatit
Kirjailija: Ilkka Remes
WSOY
275 sivua (täynnä toimintaa!)

Tämän kirjan voisin lukea uudestaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti