maanantai 27. heinäkuuta 2015

#7 Ponityttö ja salaratsastaja

Merja Jalo: Ponityttö ja salaratsastaja
Karisto
153 sivua

Juoni
Nea ei ole käynyt tallilla pitkään aikaan, koska hänen rakas hevosensa Fantasy on loukannut jalkansa, eikä sillä voi ratsastaa tai kilpailla. Kun Nea sitten pistäytyy tallilla hoitamassa Fantasya, talleilla tapahtuu kummia: Hevosia on päästetty yöllä vapaiksi ja vintin luukku on irti. Kaiken lisäksi tallinomistaja, Joni Fager on ostamassa muiden hevosten seuraksi kaksi pahansisuista ponia, jotka kaikki tuntevat. Yllättäen myös Nea on päässyt hurmaavan Joni Fagerin suosioon, vaikka onkin liian lihava, ja vasta aloittelija.
Kun Nea havaitsee, että joku ratsastaa salaa hänen hevosellaan, alkaa pelko kalvaa koko tallin väkeä. Kuka on salaratsastaja, ja miksi? Tapahtuuko Fantasylle mitään, vai selviääkö se ehjin nahoin?

Oma arvostelu

Myöskään tämän kirjan kansi ei vastaa kirjan juonta, mutta... Antaa olla. Tätä kirjaa lukiessa itkin, varsinkin kirjan lopussa. Kirja oli kirjoitettu niin hyvin, niin liikuttavasti, ettei mitään rajaa! Kirja alkaa leppoisasti, mutta samalla surullisesti, kun Fantasyn jalka on kipeänä, ja Nea tietää itse aiheuttaneensa sen. Kirjassa jännitys tiivistyy pikkuhiljaa, mikä on ainakin minun mielestäni hyvä, ja tärkeä asia, Kirjan loppu on lohduton, ja surullinen, niin aidontuntuinen.
Tästä kirjasta minulla ei oikeastaan ole muuta negatiivista sanottavaa, kuin tuo kirjan kansi. Kirja on kirjoitettu hyvin, liikuttavasti.


Nyt sitten hiukan muuta asiaa. Blogi jää pieneksi hetkeksi, tai vähän isommaksikin aikaa tauolle, koska a) Me lähdemme telttailemaan ja mökille miltei kahdeksi viikoksi, ja b) Aika ei riitä blogin kirjoittamiseen, koska valmistaudun metsästäjätutkintoon. Metsästäjän opas- kirjasta tulee luultavasti arvostelu, jahka saan sen luettua:) Myöskin oman kirjan kirjoittaminen vie aikaa:)

2 kommenttia: