keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

5# Ponityttö rakastuuMerja Jalo: Ponityttö rakastuu
Otava
108sivua

Kirjan juoni
Nean kesä alka kaikkea muuta kuin hyvin: Maastoratsastus pahansisuisella Oliverilla päättyy katastrofiin, kun moottoripyöräjengi lähtee jahtaamaan Neaa. Kaiken kukkuraksi Nea on unohtanut ilmoittautua ajoissa ratsastusleirille, joten näyttää vahvasti siltä, että kesästä on tulossa mahdollisimman tylsä.
Yhtäkkiä Nean kesästä tuleekin täydellisen oloinen: hän saa oman hevosen, Isabellan! Ja kaiken ihanan lisäksi hän saa vielä paikan leirille! Nea on onnensa kukkuloilla, sillä leiri, ja kesä vaikuttavat täydellisiltä.
Kaikkein ihaninta leirillä on kuitenkin se, että leirin pitää Nean ensirakkaus, Kari Ahomaa. Mutta mm. Anu ja Minna eivät ole tyytyväisiä Nean leirille tuloon, joten he tekevät kaikkensa pilatakseen Nean leirin. Onnistuvatko he?

Lainaus kirjan tekstistä
"Alhaalla rakennuksen varjossa hölmistyneet tytöt tuijottivat. Minne Nea oikein oli menossa? Minne hän juoksi? He eivät olisi uskoneet, että Nea edes pystyisi tuollaiseen esitykseen.
- Kyllä minä vielä... Kari läähätti.
Nea kurkkasi koivun takaa ja nauroi. Poikahan oli vielä kankeampi ja hitaampi kuin hän!
- Vauhtia, Kari!
Nea unohti aamulla kokemansa nöyryytyksen. Hän kiipesi ylös harjannetta, viiletti alas toista sivua ja säikäytti hevoset perinpohjin. Hetken päästä hän kompuroi alas kärrytielle, joka vei purolle.
Mutta mitä ihmettä, Kari oli tavoittanut häntä!"

Oma arvostelu
Kumma kyllä, tämä kansi kuvaa kirjaa hiukan paremmin, kuin muut Nea- sarjan kannet, muttei kuitenkaan täydellisesti. Kirja alkaa lähes heti jännittävällä ja mielenkiintoisella tavalla, minkä tarkoituksena on luultavasti saada lukija kiinnostuneeksi kirjasta. Toisaalta on mukavaa, että kirja alkaa vauhdikkaasti, mutta samalla loppuosa kirjasta jää hiukan laimeaksi. Kirja on samalla iloinen, ja pettymyksiä täynnä.
Nea- sarjan, ja ylipäätään Merja Jalon kirjoissa plussana tulee se, että niihin on todella helppo eläytyä, koska kirjan tapahtumat voisivat yhtä hyvin olla totta. Ehkäpä juuri se tekee minut riippuvaiseksi Merjan kirjoista.

-Matzu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti