lauantai 14. marraskuuta 2015

Valitut


Marilyn Kayen kirjoitustyyli, ja kirjat yleensäkin ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Marilyn Kaye tunnetaan parhaiten sarjasta Replica, jonka kaikki kirjat olen lukenut n. 1½ vuotta sitten. Olen lukenut myöskin sarjan Valitut kokonaan, mutta nyt teen arvostelun vain sarjan yhdestä kirjasta, Poissa silmistä, poissa mielestä.

Arvostelu on kirjoitettu keskimmäisenä olevasta kirjasta
Kirja kertoo kahdeksannen luokan kuningattaresta, Amanda Beesonista, joka joutuu Tracey Devonin ruumiiseen, koska säälii häntä, ja tämän elämää. Traceyn lukujärjestystä seuratessaan Amanda joutuu erityiseen luokkaan, luokkaan 209. Kaikilla luokan 209 oppilailla on jokin erityinen taito. Tracey (Amanda) osaa muuttua näkymättömäksi, ja Jenna lukee ajatuksia.
Tracey-Amanda turvautuu Jennan apuun päästäkseen takaisin omaan ruumiiseensa, mutta onnistuuko se?

Nautin todellakin Marilyn Kayen kirjojen lukemisesta! Ne on kirjoitettu todellisella ammattitaidolla, ja juoni pysyy todella hyvin kasassa. Miinusta annan ainoastaan siitä, että kirjoissa on paljon kirjoitusvirheitä (kirjaimia puuttuu sanoista, kirjaimia on liikaa...). Tiedä sitten, onko suomentajan vika. Olen lukenut kaikki Valitut- sarjan kirjat vähintään kahteen kertaan, mutta silti jaksan lukea ne yhä uudestaan!

Tähän vielä perustietoja kirjasta:
- Kirjailija Marilyn Kaye
- Kirjan nimi: Valitut-sarja, kirja Poissa silmistä, poissa mielestä
- Suomentanut Ulla Selkälä
- Werner Söderström Osakeyhtiö, Helsinki
- Englanninkielinen alkuteos GIFTED 1: Out of Sight, Out of mind

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, juoni on hyvä ja pysyy kasassa. Juoni on hiukan samanlainen, kuin Replica- sarjan kirjoissakin, mikä häiritsee. Vaikka se erottuu Replica- sarjasta jonkin verran, ovat niiden aiheet samanlaiset: Yliluonnolliset voimat ja kyvyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti